Medlemskap

Ett medlemskap hos oss är en billig trygghet ifall du skulle bli av med ditt arbete. Det finns många a-kassor, men det är bara vi som är specialister på dig som lärare. Vi står på din sida och gör det enkelt för dig om du blir arbetslös. Vi har en låg avgift så att alla kan vara med.

Lärarnas A-kassa-Medlemskap

Digitala kassakort med Mina sidor

Mina sidor är vår e-tjänst och en systersida till vår vanliga webbsida. På Mina sidor kan du som är medlem och har en e-legitimation logga in och se uppgifter om dig själv och just ditt ärende.

Är jag medlem i a-kassan?

Den frågan får vi många gånger varje vecka - det är vi inte förvånade över. Du kanske gick med i a-kassan för flera år sedan när du till exempel blev medlem i Lärarförbundet. Om de dragit medlemsavgiften från din lön under alla år, är det inte konstigt om du är osäker på om du är medlem hos oss.

Högre ersättning från och med 7 september

Regeringen har höjt den maximala ersättningen från a-kassan. De nya reglerna började gälla den 7 september 2015 och du som har rätt till högre ersättning får det automatiskt.

Högre ersättning från och med 7 september

Byta från en annan a-kassa

När du vill byta till Lärarnas A-kassa skickar du in en medlemsansökan till oss. För att undvika glapp i medlemsperioden kan du be oss sköta avslutet med din förra a-kassa. Vi ser till att övergången sker på rätt sätt.

Byta från en annan a-kassa

Betala via fackavgiften

Du som är medlem i Lärarförbundet och/eller Förbundet Folkhögskollärarna, tidigare SFHL, betalar din medlemsavgift till a-kassan tillsammans med avgiften till förbundet.

Betala via fackavgiften

Betala via autogiro

Med autogiro kan du vara säker på att din medlemsavgift blir betald i tid. Ser du till att det finns pengar på kontot så ordnar vi resten. För att betala avgiften med autogiro behöver du skicka in ett autogiromedgivande till oss.

Betala via autogiro

Betala via e-faktura

Du kan betala din medlemsavgift till oss med e-faktura. Om du väljer e-faktura får du din avi direkt till din internetbank och slipper skriva in alla siffror. Det är smidigt och bra för miljön.

Betala via e-faktura

Vad händer om jag glömmer betala?

Som med alla andra försäkringar är det viktigt att du betalar din avgift till oss i tid, för att ha rätt till det skydd arbetslöshetsförsäkringen ger.

Vad händer om jag glömmer betala?