Ny version av Mina sidor

Nu har vi lanserat stora förbättringar på Mina sidor, vår e-tjänst för ersättning. Med förbättringarna snabbar vi upp vår service ytterligare och kan hjälpa dig ännu bättre när du söker ersättning.

Anpassade flöden och digitala underlag

Flera saker är helt nya från och med den 21 november 2017:

  • Du lämnar in dina uppgifter med hjälp av flöden som anpassar sig utifrån din situation, vilket gör att vi får in fler uppgifter snabbare.
  • En att göra-lista vägleder dig genom din ansökningsprocess och meddelar dig när du har något nytt du behöver göra eller skicka in.
  • Du laddar upp dokument direkt på Mina sidor i stället för att mejla dem.
  • Vi meddelar dig på sms eller mejl när det finns nya uppgifter i ditt ärende, eller något nytt du behöver göra.
  • Vi har förnyat språket. Vissa gamla uttryck är utbytta till nya, mer begripliga. Till exempel är kassakort ersatt med tidrapport.
  • När du ansöker om ersättning för första gången får vi uppgifter direkt överförda från både CSN och Försäkringskassan. Du ser vilka uppgifter vi får in och har då  möjlighet att kommentera dem.

Du som har ett pågående ärende

Du som redan är aktiv användare av Mina sidor loggar in precis som vanligt. När du väl är inne möts du av ett nytt utseende och en informationsruta. Du som ännu inte fått ett beslut om ersättning uppmanas att ansöka om ersättning på nytt. Gör inte det om du redan har skickat in blanketten Anmälan om arbetslöshet till oss.

Om du sparat påbörjade utkast av tidrapporter före uppgraderingen behöver du göra om tidrapporterna i den nya versionen. Inga utkast följer med.