Söka ersättning

Du behöver vara inskriven på Arbetsförmedlingen för att kunna få pengar från oss. När du har skrivit in dig där kan du som är medlem börja ansöka om ersättning genom oss. Följ punkterna nedan så kan vi börja jobba för dig så snabbt som möjligt.

1. Skriv in dig på Arbetsförmedlingen

Du måste vara anmäld på Arbetsförmedlingen för att kunna söka ersättning. Snabbast  skriver du  in dig på Arbetsförmedlingens webbplats, arbetsförmedlingen.se.

 Skriv in dig på Arbetsförmedlingen

2. Logga in på Mina sidor och gör din ansökan

Passa också på att uppdatera dina kontaktuppgifter och ställ in hur du vill bli meddelad när vi lagt in något nytt på Mina sidor. Du gör det under Min profil.

Logga in på Mina sidor

3. Gå igenom uppgiftslistan

När du skickar in din ansökan skapas det en att göra-lista. Gå igenom uppgifterna i listan och se till att allt är slutfört. Har du frågor eller tycker att något är oklart skickar du ett meddelande till oss direkt på Mina sidor. Det går också bra att ringa direkt till din handläggare.

Vi lägger upp nya uppgifter i listan vid behov

Ibland behöver vi veta mer utifrån det du har skrivit i din ansökan. Du kan förbereda dig genom att läsa på våra sidor om särskilda villkor och särskilda situationer

Om det finns perioder som inte täcks av något intyg kommer vi att be dig att med egna ord berätta vad du gjort. Exempel på en sådan period kan vara att du slutat studera men inte börjat arbeta direkt efter.

4. Tidrapportera efter en vecka

För att vi ska kunna fatta ett beslut om ersättning till dig behöver vi en tidrapport. Börja därför tidrapportera så fort den första veckan har passerat.

Du tidrapporterar direkt på Mina sidor.

Logga in på Mina sidor

Välj hur ofta du vill tidrapportera

Efter att du skickat in din första tidrapport väljer du själv hur ofta du vill rapportera din tid. Du kan göra det för en vecka åt gången, men också vänta och rapportera till exempel fyra veckor samtidigt. Men det är viktigt att du skickar in dina tidrapporter inom nio månader, längre tillbaka i tiden får vi inte betala ut ersättning till dig.