Medlemskap

Ett medlemskap hos oss innebär att du försäkrat din inkomst på ett mycket förmånligt sätt. När du är med hos oss kan du få pengar och hjälp om du står utan jobb en period. Det finns många a-kassor, men vi är den som är specialiserad på lärare och andra yrken inom utbildningsområdet. Vi jobbar för dig till en låg avgift.

Lärarnas A-kassa-Medlemskap

Digitala kassakort med Mina sidor

Mina sidor är vår e-tjänst och en systersida till vår vanliga webbsida. På Mina sidor kan du som är medlem och har en e-legitimation logga in och se uppgifter om dig själv och just ditt ärende.

Är jag medlem i a-kassan?

Den frågan får vi många gånger varje vecka - det är vi inte förvånade över. Du kanske gick med i a-kassan för flera år sedan när du till exempel blev medlem i Lärarförbundet. Om de dragit medlemsavgiften från din lön under alla år, är det inte konstigt om du är osäker på om du är medlem hos oss.

Högre ersättning från och med 7 september

Regeringen har höjt den maximala ersättningen från a-kassan. De nya reglerna började gälla den 7 september 2015 och du som har rätt till högre ersättning får det automatiskt.

Högre ersättning från och med 7 september

Byta från en annan a-kassa

När du vill byta till Lärarnas A-kassa skickar du in en medlemsansökan till oss. För att undvika glapp i medlemsperioden kan du be oss sköta avslutet med din förra a-kassa. Vi ser till att övergången sker på rätt sätt.

Byta från en annan a-kassa

Betala via fackavgiften

Om du är medlem i Lärarförbundet och/eller Förbundet Folkhögskollärarna betalar du medlemsavgiften till oss genom förbundet.

Betala via fackavgiften

Registrera autogiro

Vi rekommenderar att du betalar med autogiro för att inte betalningen ska bli fel på något sätt. Registrera enklast autogiro på din internetbank. Du som är medlem i Lärarförbundet eller Förbundet Folkhögskollärarna registrerar ditt autogiro genom förbundet.

Registrera autogiro

E-faktura

Med e-faktura får du din månadsavgift direkt i din internetbank. Du kontrollerar och bekräftar själv betalningen varje månad.

Betala via e-faktura

Vad händer om jag glömmer betala?

Som med alla andra försäkringar är det viktigt att du betalar din avgift till oss i tid, för att ha rätt till det skydd arbetslöshetsförsäkringen ger.

Vad händer om jag glömmer betala?