Vinsterna med ett medlemskap

Det är klokt att vara med i a-kassan. Om du kan och vill jobba, men ändå står utan jobb en period, så är du ekonomiskt trygg med ett medlemskap hos oss. Vi är specialiserade på lärare och andra som jobbar inom utbildningsområdet. Du får hjälp av oss utifrån din unika situation.

Fyra bra saker med ett medlemskap

1. Försäkrad inkomst

Genom att vara med i a-kassan ökar du din ekonomiska trygghet. Som medlem kan du få ersättning upp till 910 kr per dag, jämfört med maximalt 365 kr per dag om du inte är medlem. Du har säkert försäkrat andra saker i ditt liv - självklart ska du försäkra din inkomst! Är du medlem hos oss och i Lärarförbundet så blir din inkomst ytterligare försäkrad upp till 80 % av din lön.

2. Mycket för pengarna

Det kostar 110 kr per månad att vara med hos oss. Om du får maximal ersättning per dag under en period utan jobb, så har du tjänat in ett års avgifter på två dagars ersättning. Om du är medlem hela ditt yrkesliv och får ut maximal ersättning per dag räcker det att du får a-kassa tre månader någon gång under ditt yrkesliv för att medlemskapet ska löna sig ekonomiskt.

3. Specialiserad hjälp

Vi är Sveriges största a-kassa för lärare och andra inom utbildningsverksamhet. Det innebär att vi är specialiserade på lärares villkor och är tillsammans med Lärarförbundet experter på yrken inom skolvärlden. Vi bidrar till att förbättra a-kassan i stort med utgångspunkt från lärarkåren.

4. Kunskap och förståelse

Vi gör allt för att våra medlemmar ska få ersättning så fort som möjligt i den unika situation de befinner sig i. Du får en personlig handläggare, som återkopplar och hjälper dig rätt i regelverket. Vi strävar alltid efter en snabb och smidig process för dig och vi får återkommande höga betyg i medlemsundersökningar.